HLADNO JOŠ KOJI DAN

Hrvatska se smrzava na -16 stupnjeva Celzijevih

08.02.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Najniža temperatura jutros izmjerena u Hrvatskoj bila je -16 stupnjeva Celzijevih i to na mjernoj jedinici u Nacionalnom parku Risnjak, a i ostatak hrvatske probudio se u izuzetno hladno jutro

DHMZ dojavljuje da će diljem Hrvatske danas biti umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz malo snijega, a na južnom Jadranu uz malo kiše. Ujutro u kopnenim predjelima ponegdje će biti magle.

Vjetar u početku slab, a od sredine dana umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak i sjeverac. Poslijepodne i navečer bura i sjeverni vjetar u jačanju na jak i olujan.

Najviša dnevna temperatura trebala bi se kretati između -3 i 2, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Što se početka tjedna tiče, na Jadranu bi trebalo biti većinom sunčano, a u unutrašnjosti postupno jače naoblačenje, od sredine dana s povremenim snijegom. Vjetar u noći i ujutro umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni, u slabljenju.

Na Jadranu će također umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura i sjeverac oslabjeti, najprije na sjevernom dijelu, a do kraja dana i u Dalmaciji. Jutarnja temperatura između -11 i -5, na Jadranu od -4 do 1. Najviša dnevna od -4 do 1, na Jadranu između 3 i 9 °C.