POMORSKIM PUTEM

Hrvatska poslala humanitarnu pomoć Libiji

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.09.2011 18:04
  • Objavljeno 19.09.2011 u 15:50
LIBIJA izbjeglice

LIBIJA izbjeglice

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

U organizaciji Vlade Republike Hrvatske iz Rijeke je, pomorskim putem prema Benghaziju, krenula pošiljka humanitarne pomoći namijenjena libijskom stanovništvu

Humanitarna pošiljka, u ukupnoj vrijednosti od oko milijun kuna, uključuje donaciju lijekova tvrtke Belupo d.d. iz Koprivnice te donaciju sanitetskog materijala koju je osigurala Vlada Republike Hrvatske, putem Ministarstva obrane.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koordiniralo je cjelokupnu akciju slanja humanitarne pomoći iz Republike Hrvatske libijskom stanovništvu te osiguralo sredstva za pokrivanje pripadajućih transportnih troškova.

Ova humanitarna akcija dio je ukupnih napora Republike Hrvatske i međunarodne zajednice u poduzimanju humanitarnih aktivnosti prema Libiji. Međunarodna zajednica je putem Ureda za koordinaciju humanitarnih aktivnosti Ujedinjenih naroda identificirala zdravstvo kao prioritetni sektor na koji će se usmjeriti humanitarno djelovanje u predstojećem razdoblju. U tom smislu Republika Hrvatska i ubuduće će biti aktivan partner te podupirati napore međunarodne zajednice u humanitarnoj zaštiti libijskog stanovništva.

Uz donaciju sanitetskog materijala, Vlada Republike Hrvatske prošlog mjeseca donijela je i zaključak o upućivanju humanitarne pomoći libijskom narodu u vrijednosti od 750.000,00 kuna, koja bi uskoro također trebala biti poslana u Libiju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi