izvijestila policija

Hrvatica i Mađar iz Novog Sada na granični prijelaz Erdut došli s krivotvorenim PCR testovima, pa zaradili kaznenu prijavu

17.03.2021 u 11:42

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, najviše u Osijeku, objavio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 315 uzoraka, od kojih su 33 bila pozitivna na koronavirus. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri su s područja Našica, dok je u ostalim mjestima manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju nalazi se 51 osoba oboljela od covida-19, i to 37 u osječkom KBC-u, od kojih je sedam na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 zaraženih pacijenata. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.058 osoba. Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i 132 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Policija je, 16. ožujka, na graničnom prijelazu Erdut, prilikom ulaska u Hrvatsku, zatekla državljanku Hrvatske i državljanina Mađarske, oboje s prebivalištem u Novom Sadu koji su predočili krivotvorene PCR testove na koronavirus zbog čega će biti kazneno prijavljeni.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 55 nadzora provođenja epidemioloških mjera, u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnicama, trgovačkim centima te po jedan u kladionici i ljekarni, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti, navode u osječko-baranjskom Stožeru.