NOVO U PONUDI LUTRIJE

Hrvati se masovno klade na Obamu

07.11.2012 u 08:21

Bionic
Reading

Predizborno ludilo u Americi zahvatilo je i Hrvatsku, a donijet će radost mnogom građaninu Hrvatske, i to novčanu. Hrvatska je lutrija, naime, u svojoj ponudi omogućila klađenje na ishod rezultata izbora za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država

Kako su Hrvati poprilično revan narod što se klađenja tiče, nije ni čudo da su u Hrvatskoj lutriji, po starom dobrom engleskom receptu 'klađenja na sve na što se kladiti može', od sporta do vremenskih prognoza, odlučili u ponudu staviti i klađenje na ishod američkih predsjedničkih izbora. Izraziti favorit, prvi je crni predsjednik u povijesti SAD-a Barack Obama, a Mitt Romney zauzeo 'underdog' ulogu.

Za tportal iz Hrvatske lutrije kažu da uopće nisu iznenađeni jako velikim interesom građana, kao i da su očekivali veliku navalu na ponudu budući da su medijska halabuka i prognoze stručnjaka koje navode na prilično siguran ishod izbora zagolicali mnoge da zarade koju kunu na 'lakši način'. Posljednjeg dana izborne utrke koeficijent za pobjedu Baracka Obame iznosio je 1,25, a na pobjedu Mitta Romneyja koeficijent je bio čak 5,0.

Koga Hrvati vide kao novog predsjednika, i koliko su spremni 'riskirati' uplaćujući na pobjedu Mitta Romneyja unatoč svim pokazateljima da Amerika predsjednika iduće četiri godine neće mijenjati, pitali smo Anu Jazić iz Hrvatske lutrije.

'Na našoj kladionici trenutačno vodi Barack Obama, odnosno većina naših igrača uplaćuje upravo na aktualnog predsjednika', zaključila je Ana Jazić potvrdivši nam tako da većina građana vjeruje u prognoze analitičara.

Iako vrlo nizak, koeficijent od 1,25 na pobjedu Obame, privukao je dakle daleko više uplata ljubitelja kladionica nego pobjeda Romneyja. Da bi se na koeficijentu 1,25 zaradio neki konkretniji novac, potrebno je, naravno, i uplatiti poveći iznos, što znači i puno više riskirati, ali prognoze političkih analitičara očito su bile dovoljan razlog da građani uplaćuju velike svote upravo na njegovu pobjedu. Hoće li im se možda ipak obiti o glavu uvjerenost u prognoze političkih analitičara, a sreća osmjehnuti onima koji su igrali na 'iznenađenje', službeno će se znati već u četvrtak.