tržište rada i kvalitete života

Hrvati na dnu ljestvice; više vjerujemo vodstvu EU-a nego svojoj Vladi

30.09.2020 u 09:32

Bionic
Reading

Hrvatski građani više vjeruju institucijama Europske unije nego domaćoj Vladi, pokazalo je istraživanje Eurofounda iz Dublina, vodeće europske nevladine organizacije za istraživanje tržišta rada i kvalitete života, piše u srijedu Večernji list

Na ljestvici od jedan do deset hrvatski su građani svoju Vladu ocijenili s 2,9, dok su vodstvu Europske unije dali ocjenu 4,2. Na početku epidemije u travnju Plenkovićeva ekipa ocijenjena je četvorkom, ali do srpnja to se povjerenje izgubilo.

Dnevnik podsjeća da je u tom razdoblju HDZ potvrdio mandat, a Andrej Plenković osvojio znatan broj glasova.

Lošije od hrvatske Vlade u istraživanju Eurofounda prošla je jedino vladajuća ekipa u Poljskoj, koju su njihovi građani ocijenili s 2,4.

Na začelju su još Bugari, Mađari, Slovenci, Rumunji, Česi i Belgijci, dok najveće povjerenje u poteze nacionalnih vlasti imaju Skandinavci, Nijemci, Irci, Portugalci i Austrijanci!

Povjerenje u vodstvo bilo je samo jedna od tema istraživanja kvalitete života i tržišta rada provedenog među gotovo 90 tisuća ispitanika u zemljama članicama EU.

Mladi, žene te nezaposleni apsolutni su gubitnici koronakrize u svim članicama Europske unije. Mnoge su zemlje uložile znatna sredstva da bi sačuvale zaposlenost, no taj novac očito nije sačuvao najranjiviju populaciju, donosi Večernji list.