AFERA INAUGURACIJA

HRT zakopčan o navodnim otkazima Gojan i Novak Srzić

25.02.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Na HRT-u nisu željeli komentirati pisanje Jutarnjeg lista da će Elizabeta Gojan, Hloverka Novak Srzić i Jozo Barišić dobiti izvanredne otkaze u toj kući ako se dokaže autentičnost njihovih izjava povodom inauguracije predsjednice, jer su u tom slučaju u medijima neovlašteno istupali narušivši ugled kuće u kojoj rade, što je teška povreda radne obaveze

'Nemamo komentara', kazao nam je Igor Medić iz HRT-ove službe za odnose s javnošću dodavši da je za utorak zakazana sjednica Programskog vijeća HRT-a. Podsjetimo, Elizabeta Gojan vodila je prijenos inauguracije Kolinde Grabar Kitarović na čiji je rad potom stiglo mnogo kritika, kako iz kuće tako i izvan nje.

Hloverka Novak Srzić kazala je da je vođenje emisije i prijenosa bilo potpuno neprofesionalno i da je za cilj imalo omalovažavanje predsjednice. Zbog toga je na HRT-u pokrenula i peticiju koju je potpisalo 60-ak djelatnika. Novak Srzić tražila je i očitovanje Programskog vijeća o slučaju, a ono će zasigurno raspravljati o tome kada sjednica bude zakazana.

Nakon pokretanja peticije oglasila se i Gojan najavivši tužbe protiv Hloverke Novak Srzić i Helene Krmpotić koje su pokrenule peticiju, nekih portala, ali i samog HRT-a, za koji Gojan smatra da je nije dovoljno zaštitio. Gojan je kritizirao i Jozo Barišić koji je također zatražio sjednicu Programskog vijeća.