IZBORI U HSS-u

Hrg: Pobjednička smo stranka i pobjednička koalicija

05.03.2016 u 14:30

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i križevački gradonačelnik Branko Hrg rekao je u subotu da je HSS, kojemu su prije četiri godine prognozirali gotovo nestanak s političke scene, danas pobjednička stranka u pobjedničkoj koaliciji

"Danas je HSS stranka koja ima svoj klub u Hrvatskom Saboru, koja ima svoj ured, ja sam predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu, što znači da smo pobjednička stranka, da smo pobjednička koalicija i da ćemo moći ponovno pomagati ljudima,“ rekao je Hrg odgovarajući na pitanja novinara nakon što je u križevačkoj Gradskoj vijećnici kao gradonačelnik potpisao ugovore s uspješnim studentima o povratu otplaćenih rata studentskih kredita, u sklopu dugogodišnjeg gradskog programa potpore mladim obrazovanim ljudima.

Hrg je rekao da je zadovoljan razvojem situacije što se tiče pozicija članova stranke u ministarstvima. 'Mi smo se odredili za ministarstva koja u ovom trenutku imaju dosta važan dio u hrvatskom gospodarstvu. Imamo zamjenika ministra obrta i malog podueztništva što je nama iznimno značajno i za naš kraj i općenito Hrvatsku. Zatim, pomoćnika ministra poljoprivrede, pomoćnicu u turizmu, pomoćnika u ministarstvu obrazovanja, prosvjete i sporta što nam je tradicija, a još računamo na jedno pomoćničko mjesto. Pokušavamo u kulturi, a vidjet ćemo hoćemo li u tomu uspjeti. Još dolazi jedan mandat u Saboru. HSS je prije četiri godine bio bez ičega, stranka koja je izgubila izbore, koja je sa šest mandata pala na jedan i, maltene su svi rekli, da je nestala sa scene', kazao je.

U povodu potpore vodstva križevačkog SDP-a jednom od njegovih protukandidata za predsjednika stranke Kreši Beljaku, rekao je: 'To ima logiku. On je u koaliciji s SDP-om u Samoboru, pa je normalno da za njega navijaju. Meni je baš zanimljivo da se druge stranke uključuju u stranačke izbore HSS-a, što znači da je HSS ponovno počeo nešto značiti na hrvatskoj političkoj sceni, a vjerojatno onda nekog vraga i ja vrijedim', kazao je Hrg, koji kani pridobiti povjerenje članova HSS-a za još jedan mandatu predsjednika stranke na unutarstranačkik izborima 19. ožujka.

Osvrnuo se i na planirane poteze Odbora za poljoprivredu na čijem je čelu. 'Kao predsjednik Odbora za poljoprivredu, zacrtao sam plan i program rada. Između ostalog, vrlo ćemo detaljno izanalizirati rad svake agencije u poljoprivredi', rekao je.