KAKVO IZNENAĐENJE!

Hrelja kao jedini kandidat ponovno predsjednik HSU-a

09.05.2012 u 18:32

Bionic
Reading

Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke

Hrelja, koji je bio i jedini kandidat za predsjednika, dobio je 475 glasova delegata (od 503 koji su glasovali). U zagrebačkom hotelu 'Antunović' delegati HSU-a izabrali su i dva potpredsjednika stranke, tri člana Predsjedništva te pet članova Nadzornog odbora.

Za potpredsjednike HSU-a su između šest kandidata izabrani Marija Ilić i Mijo Prgomet, a za članove Predsjedništva su među devet kandidata izabrani su Ivica Kozina, Stjepan Orgulan i Kažimir Varda. Zahvalivši na iskazanom povjerenju, Hrelja je rekao kako imaju solidan 'brod', a za 'broditi' nemirnim političkim morem trebat će puno vještine i mudrosti.

Podnoseći izvješće o radu između dviju skupština, Hrelja je ranije danas naglasio da hrvatska politička scena treba jaku parlamentarnu umirovljeničku stranku, a to je HSU. Istaknuo je i da je HSU utrostručio broj saborskih mandata 'što znači da smo danas triput snažniji i triput utjecajniji'. To znači i, ustvrdio je, da su donosili ispravne zaključke te povlačili pametne političke poteze.

'Stranka je konsolidirana i ojačana, imamo gotovo ekskluzivno pravo na obranu umirovljeničkih interesa, nema više osipanja ni pete kolone, odgovorno sudjelujemo u vlasti na kojoj leži najveći teret odgovornosti od rata', rekao je Hrelja.

Delegate izborne skupštine pozdravili su predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović, prvi potpredsjednik vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik slovenske umirovljeničke stranke DeSUS Pavel Berglez te predstavnici umirovljeničkih udruga i sindikata.