CLINT EASTWOOD USAMLJEN

Hollywoodski velikani uz Obamu

03.11.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Legendarni glumac Clint Eastwood tvrdi da Hollywood nije demokratsko uporište kao što to svi zamišljaju, ali činjenice govore same za sebe te je George Clooney samo jedna od brojnih velikih zvijezda koje podržavaju Baracka Obamu u utrci za predsjednika

Nezaboravni Prljavi Harry ponovio je svoju podršku Mittu Romneyju prošlog tjedna, ustvrdivši: 'Ne ostaje puno vremena. Naša je zemlja u pitanju'.

Jedan je od rijetkih, međutim, koji brani republikanskog kandidata dok Barack Obama uživa u podršci Georgea Clooneyja, Roberta de Nira, Samuela L. Jacksona, Scarlett Johansson, Leonarda diCaprija, Morgana Freeemana i Roberta Redforda, a to su tek neka imena s duge liste.

'Holivudski glumci i dalje su na demokratskoj strani', objašnjava Steven Ross, profesor sa Sveučilišta Južne Kalifornije i autor knjige o političkom angažmanu u Hollywoodu.

Clint Eastwood ustvrdio je suprotno u svojem govoru u Tampi, neposredno prije Romneyjeva izlaska na pozornicu.

S druge strane, George Clooney rado ističe svoju opredijeljenost, pa je tako u svibnju u svojem domu priredio gala večeru za skupljanje sredstava za Obamu.

U organizaciji vlasnika DreamWorks Animation Jeffreyja Katzenberga, na večeri je skupljeno 15 milijuna dolara, a prisustvovali su joj Barbra Streisand, Robert Downey Jr. i Jack Black.