OVRHA NAD ZG GUBITAŠEM

Holdingu uzeli pa vratili 80 milijuna kuna!

28.01.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Nakon što je pokrenuta ovrha nad Zagrebačkim holdingom od nevjerojatnih 80 milijuna kuna, zbog sudske presude protiv Autobusnog kolodvora od prije čak 22 godine zbog jedne manje prometne nesreće, Holding se nakon prvotnog šoka ekspresno žalio, a ovršenih 80 milijuna s računa Holdinga na isti je vraćeno do odluke o žalbi

'Prema neslužbenim informacijama koje sam dobio iz sjedišta tvrtke, naša je žalba, prema svemu sudeći, uvažena i mogu s velikom sigurnošću reći da do ovrhe neće doći', rekao je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro za Soundset te otkrio i koji su adut u rukavu imali Holdingovi pravnici.

'Naime, Zagrebački holding od prvog dana tvrdi da posjeduje javnu ispravu kojom dokazuje da Holding, odnosno naša podružnica Autobusni kolodvor, nije pravna slijednica tvrtke Croatia trans group', pojasnio je Viro.


Sve je počelo kad je vozač autobusa tvrtke Croatia group od tadašnjeg vlasnika Autobusnog kolodvora zatražio naknadu štete od stotinjak tisuća kuna zbog prometne nesreće.

Nakon 22 godine, na adresu Holdinga krajem prošlog tjedna stigla je uplatnica od 80 milijuna kuna. S obzirom na to da je riječ o presudi o ovrsi, Fina je zaplijenila sredstva s Holdingovog računa i uplata je izvršena.

Koristeći raspoložive pravne lijekove, u četvrtak je Uprava ZG holdinga podnijela žalbu koja je u petak usvojena i sredstva koja su u međuvremenu uplaćena vraćena su na račun Holdinga, piše Hrt.hr