CIJENA - NEPOZNATA

Holding na nogama zbog dolaska pape!

25.05.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Podružnice Zagrebačkog holdinga imaju veliku ulogu u organizaciji i samoj provedbi posjeta pape Benedikta XVI. Zagrebu. Predsjednik Uprave Ivo Čović kaže da će sve biti naplaćeno, no o iznosu nije želio govoriti

Tijekom papinog dvodnevnog boravka u Zagrebu, ali i prije i nakon njega, najviše će posla imati Čistoća, ZET, podružnica Upravljanje sportskim objektima, Zagreb parking te Zrinjevac. Čović kaže kako nema nikakvih iznenađenja, organizacija je počela prije dva-tri mjeseca te je Zagrebački holding u Organizacijskom odboru za papin posjet. Priznaje da je participacija Holdinga u tom događaju velika, no i da će sve usluge biti naplaćene.

Direktor podružnice Zrinjevac Igor Toljan otkrio je da će raditi dva oltara: na glavnom zagrebačkom trgu za bdijenje s mladima te na Hipodromu. Zrinjevac će izraditi i cvjetnu instalaciju ispred ulaza u katedralu. 'Sve troškove pokriva Kaptol', rekao nam je Toljan te dodao kako su zahtjevi bili skromni. Koristit će se sadnice koje će kasnije po simboličnoj cijeni biti prodavane hodočasnicima kao uspomena. Iako su cvjetne dekoracije tijekom prijašnjih pohoda Svetog Oca bile u znaku bijele i žute boje koje dominiraju zastavom Vatikana, Toljan kaže da će na Hipodromu prevladavati plava boja.

Sustav navodnjavanja smanjio broj zaposlenika

U Zagrebu je 1.150 hektara zelenih površina, 97 kilometara živice uz prometnice, a dva puta godišnje se zasadi više od 11 tisuća metara kvadratnih sezonskih biljaka.

Direktor Zrinjevca je na zadovoljstvo predsjednika Uprave Holdinga Čovića racionalizirao troškove te se pohvalio da je u prva četiri mjeseca ove godine poslovao u plusu. Za to je zaslužan i sustav navodnjavanja kojim se 'smanjio nepotreban broj zaposlenika, ali i potrošnja vode', kako je rekao Toljan.

Iako im je iznos koji od Grada dobivaju 2010. smanjen za 17 milijuna kuna u odnosu na 2009. te je iznosio 128 milijuna kuna, kvaliteta usluge, kako tvrde Čović i Toljan, nije pala. Dobrom poslovanju pridonosi i vlastita proizvodnja cvijeća koje krasi i trgove još nekoliko hrvatskih gradova.

'Zagreb Centrum dobio je previše publiciteta'

Zamoljen za komentar nedavne izjave direktora Zagreb Centruma koji je dio Holding grupe, Gorana Krmpotićakako dio čelnika Holdinga želi atraktivno zemljište Gredelj što prije prodati, Čović je rekao: 'Na Krmpotića nitko ne vrši pritisak da se Gredelj proda. Centrum je samostalno trgovačko društvo.'

Smatra da je ta tvrtka u posljednje vrijeme dobila previše negativnog i nepotrebnog publiciteta jer se s tim projektom u sljedeće dvije godine 'neće događati ništa posebno'.

Stoga se razmatra pripajanje Centruma Holdingu, što je na tragu inicijative da se podigne kvaliteta upravljanja i gospodarenja nekretninama u vlasništvu Holdinga, od kojih su neke poput Gredelja ili pak Zagrepčanke izuzetno atraktivne.