NEPOVJERENJE U POLICIJU

Hodak vodi privatnu istragu o ubojstvu

28.11.2008 u 16:08

Bionic
Reading

Zbog nepovjerenja u policiju, Hodak je pokrenuo privatnu istragu o ubojstvu kćeri, u kojoj je, prema pisanju tjednika Globus, navodno angažirao ljude Vinka Žuljevića Klice, bivšeg zapovjednika Garavih, jedinice HVO-a

ZAGREB - Točno 50 dana nakon brutalnog ubojstva mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, njezina majka Ljerka Mintas-Hodak dala je prve intervjue medijima iz kojih se vidi da ona i njezin suprug ozbiljno sumnjaju u istragu hrvatske policije predvođene novim ministrom Tomislavom Karamarkom i ravnateljem policije Vladimirom Faberom.

Supružnici Hodak, osim prema policiji, neprijateljski su nastrojeni i prema većini medija, koje su optužili da služe širenju laži i insinuacija.

Naime, Hodakovima su naročito zasmetali napisi koji sugeriraju to da je policijska istraga o naručiteljima ubojstva njihove kćeri Ivane, ali i Ive Pukanića i Nike Franjića, sve više usmjerena prema Vladimiru Zagorcu, kojeg pak supružnici zdušno brane u javnosti, a Zvonimir Hodak i u sudnici.

Hodakovi su najavili tužbu protiv tjednika Nacional zbog teksta da je Ivana Hodak za Zagorca osnivala off-shore kompanije u inozemstvu preko kojih je on prao novac zarađen kupoprodajom oružja za vrijeme Domovinskog rata.

Supružnici Hodak i dosad su bili dio tog paraobavještajnog, politički snažno desno orijentiranog miljea, u kojem su se u posljednjih osam godina zbližili i mnogi frakcijski neprijatelji iz Tuđmanova HDZ-a, piše Globus. No, iako su iz prvoligaške političke utakmice nestali ponajprije zato što, zbog raznih razloga, nisu bili prihvatljivi Ivi Sanaderu, međusobno ih je, navodi dalje Globus, zbližila zajednička nesnošljivost prema Stjepanu Mesiću.

Hodak je, uostalom, jedini odvjetnik u Hrvatskoj koji je u proteklih sedam godina u ime svojih klijenata podigao tri sudske tužbe protiv predsjednika Mesića; u ime Dunje Zloić Gotovine, francuskog odvjetnika Ivana Jurašinovića te bivšeg ustavnog suca Vice Vukojevića.