tko preuzima kormilo

Hoće li Ahmetović biti nova šefica SDP-a? 'Sigurno neću biti statist'

22.05.2024 u 19:24

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je nadolazeće EU izbore i koaliciju HDZ-a i DP-a

Prije pet godina SDP je bio iznenađen kada im je i četvrti zastupnik uspio ući u Europski parlament. Ahmetović je u emisiji Newsroom na N1 televiziji otkrila što očekuje ove godine.

“Nama je uspjeh ponavaljanje uspjeha s prethodnih izbora. Najvažnije ja da naši ljudi koji predstavljaju listu SDP-a su zaista aktivni na terenu. Građanima imaju za ponuditi stupanj aktivnih politika koje su zastupali i do sada – zaštitia potrošača, prava žena, ribarstvo, poljoprivreda… Sve ono što tišti obične građane.”

Istraživanja pokazuju da bi EU parlament mogao otići malo više udesno. “Nismo očekivali niti ovakvu Vladu kakvu danas imamo – relativno desnu. Ne bi me iznenadilo da se takva situacija preslika i na europske izbore. Mi u SDP-u računamo da će građani RH ovaj put izaći u većem broju na izbore za EU.”

Ahmetović je komentirala novu Vladu koju čini koalicija HDZ-a i SDP-a.

“Sastav Vlade je takav da vi imate sada u vladajućoj većini neke predstavnike, priljepaka HDZ-a, koji kažu da nisu sretni koalicijom DP-a i HDZ-a, ali oni ostaju u većini. Ima predstavnika manjina koji se ne slažu s odlukama HDZ-ove većine, glasaju suprotno, ali eto oni su na mjestu potpredsjednika Hrvatskog sabora i oni su u većini.

Osvrnula se na poziv premijera Andreja Plenkovića na razgovor svih stranaka.

“Ova iskrenost koja izostaje kod Plenkovića je njegovo uzastopno ponavljanje kako je oporba odbila dijalog na koji je on pozivao 2020. Mi smo odbili sastajati se s Plenkovićem u četiri oka jer smo procijenili da su njegove namjere osluhnuti koliko je tko spreman postati nekakvim žetončićem ako mu zafali koja ruka. Mi smo htjeli da se oporba sastane s predstavnicima HDZ-a i Plenkovićem i da o tome bude informirana javnost.”

Ima li Ahmetović ambicije da bude nova predsjednica SDP-a?

“Ono što mogu reći članicama i članovima SDP-a i biračima, koji su me u velikom broju podržali na ovim parlamentarnim izborima, jest da neću biti statist i da ću sigurno biti na prvim borbenim linijama kada su u pitanju interesi SDP-a i interesi građana Republike Hrvatske.”

sve osim nogometa