AFERA MARIĆ

HNS: Zabrinjavaju krajnje anemične reakcije Plenkovića i Petrova na aferu brat i šogor

03.03.2017 u 14:26

Bionic
Reading

Zbog afere sa zapošljavanjem obitelji ministra Gorana Marića oglasio se i HNS, u kojem se pitaju je li ministar državne imovine glavni kardovik u Vladi

'Iako već danima izlaze detalji afere sa zapošljavanjem brata i šogora ministra Gorana Marića u Hrvatskim željeznicama, od čelnika dviju vladajućih stranaka, HDZ-ovog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i MOST-ovog predsjednika Sabora Bože Petrova, ni u jednom trenutku nismo čuli jasnu reakciju kojom bi se ogradili od nepotizma u vlastitim redovima. Ono što slušamo pokušaji su relativizacija afere i normalizacije nenormalnog u hrvatskom društvu. Umjesto da se bavi problemom koji je poljuljao ionako već tanko povjerenje građana u institucije, Božo Petrov čita lekcije novinarima, a doda li se tome i krajnje anemična reakcija Andreja Plenkovića imamo još jedan dokaz da Titanik Vlada besciljno luta i bavi se nebitnim stvarima', poručuje HNS u priopćenju.

'S obzirom da su i brat i šogor ministar Marića promaknuti u gotovo isto vrijeme, nameće se pitanje je li onda Goran Marić glavna osoba za kadroviranje u Titanik Vladi? Ili je Marić samo zaključio da ako Božo Petrov može zaposliti kuma, može i on brata i šogora?', pitaju se u HNS-u.

Osvrnuli su se i na ponudu za posao koju je Marićev brat dobio od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 'Ruganje građanima u cijelom ovom slučaju nije propustio ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji ministrovom bratu nudi posao u Zagrebačkom holdingu i ponaša se kao da je Holding njegova privatna tvrtka, a ne tvrtka koja posluje novcem Zagrepčana. Bandić ovime samo potvrđuje da su Zagrebu itekako potrebne promjene. Vjerujemo da će mjerodavni reagirati na ove slučajeve i vratiti dostojanstvo hrvatskim institucijama. Zaustavimo normalizaciju stvari koje jednostavno nisu normalne', zaključuje HNS u priopćenju.

Podsjetimo, o najnovijem momentu u aferi Marić oglasio se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, ali i Mostov ministar uprave Ivan Kovačić, koji je poručio da on 'takve stvari ne bi radio'.

Sam ministar Goran Marić, kako je kazao tportalu, na ostavku ne pomišlja.