'SLUČAJ ZAVRŠEN'

Ministar Goran Marić neće dati ostavku: 'A što sam to ja učinio?'

03.03.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić nema namjeru ponuditi ostavku premijeru Andreju Plenkoviću nakon što je otkriveno da su i njegov brat i njegov šogor napredovali u službi u isto vrijeme i u istoj tvrtki koja je u sustavu državnog poduzeća HŽ-a. 'Izjave ministra Marića bile su vrlo precizne i za mene je slučaj završen', rekao je premijer

'A što sam to ja učinio zbog čega bi se tražila moja ostavka?', rekao je ministar državne imovine Goran Marić odgovarajući na pitanje tportala misli li da će nakon dvije uzastopne sfere čiji akteri su njegov brat i njegov šogor predsjednik Vlade od njega zatražiti ostavku.

U Vladi su svjesni da im ova afere sa članovima obitelji ministra Gorana Marića čine štetu, ali zasad, kaže naš izvor, Marićeva ministarska pozicija nije ugrožena, bez obzira što je jako kompromitirana.

Taktika koju će primijeniti premijer Andrej Plenković u ovom slučaju je, doznajemo, čekati da vrijeme učini svoje i da građani jednostavno zaborave na tu aferu.

I u HDZ-u neslužbeno kažu kako će Goran Marić zasad preživjeti napredovanje brata Svetimira Marića (koji je jučer dao ostavku) i šogora Mire Juriča u tvrtki koja je u sustavu javnog poduzeća Hrvatske željeznice.

'Slučaj je na neki način razriješio svojom ostavkom sam brat ministra Marića. A izjave o tom slučaju ministra Gorana Marića bile su vrlo precizne i za mene je slučaj završen', rekao je danas premijer Andrej Plenković.

Premijer je danas dodao i kako očekuje da ga resorni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković obavijesti o svim okolnostima tog slučaja.