GOVOR MRŽNJE NA FASADAMA I ZIDOVIMA

HNS traži uklanjanje nacističkih i ustaških simbola i parola

03.07.2015 u 11:04

Bionic
Reading

Velikogorički HNS zatražio je od HDZ-ova gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića uklanjanje nacističkih i ustaških simbola s fasada i zidova na tamošnjim javnim površinama i stambenim zgradama

'Već dugo se na području Grada Velike Gorice, iz nepoznatih i potpuno neprihvatljivih razloga, tolerira veliki broj iscrtanih i ispisanih nacističkih i ustaških simbola i parola. Ta zakonom zabranjena propaganda predstavlja širenje mržnje i apsolutno je neprihvatljiva tim više jer se uglavnom nalazi na javnim i stambenim zgradama te zidovima na javnim površinama gdje je dostupna velikome broju djece i mladih', upozorava u dopisu gradonačelniku Barišiću Goran Beus Richembergh, šef velikogoričkog HNS-a.

Dopis je obogaćen i fotografijama, kako ističe Beus, tek manjeg broja uočenih nakarada i to samo na području naselja Velika Gorica., koje se redom nalaze na pješački frekventnim lokacijama i uz igrališta za djecu i mlade. Stog, zaključuje u dopisu; 'Ovim zahtijevamo da nadležne gradske službe u najkraćem mogućem roku izvrše pregled svih javnih lokacija i uklanjanje spomenutih nacističkih i ustaških simbola i parola'.