KAŽNJEN I ŠIBENIK

HNS suspendirao Hajduk, Karlovac pred ponorom

28.03.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Predsjednik Disciplinske komisije HNS donio je odluke o suspenziji NK Karlovac, HNK Šibenik i HNK Hajduk

Na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavljeno je kako je predsjednik Disciplinske komisije suspendirao tri prvoligaška kluba – Karlovac, Šibenik i Hajduk.

Karlovac je suspendiran zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema igračima Borislavu Pilipoviću, Mislavu Leki, Adisu Stamboliji, Andrei Ottochianu, Goranu Pareckom, Vedranu Bebleku, Ivanu Zgrabliću, Igoru Lovriću, Igoru Novakoviću i Marijanu Budimiru. Karlovački klub je i u najvećim problemima, jer u ovom prvenstvu već nije odigrao jednu utakmicu, što znači da ako ne odigra još jednu to bi automatski značilo izbacivanje u posljednji rang natjecanja.

Šibenik zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema igračima Antoniu Jakolišu, Marku Kartelu, Ivanu Fuštaru, Marku Čuliću, Alenu Šubiću, Ivanu Medvidu i Goranu Blaževiću

Najatraktivnije ime među suspendiranim je definitivno Hajduk koji je to zaradio zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema HNK Šibenik.

Suspenzija Hajduka odnosi se na dug prema Šibeniku. Riječ je o 3,3 milijuna kuna duga za transfer Ante Rukavine iz Hajduka u grčki Panathinaikos. Na Poljudu su već odavno najavili kako dug ne namjeravaju platiti nego će 'pravdu potražiti' na sudu, a u međuvremenu će žalbama odlagati izvršenje kako bi dalje mogli normalno nastupati u MAXtv Prvoj ligi.

Iz Hajduka su odmah reagirali na ovu odluku.

'HNK Hajduk ima pravo izjaviti prigovor u roku od dva dana koji odgađa izvršenje, odnosno suspenziju i o tom prigovoru odlučuje Disciplinska komisija HNS-a. Hajduk je zatražio da se ne pokreće postupak jer smo protiv odluke Arbitraže HNS-a podnijeli tužbu Županijskom sudu u Zagrebu prije mjesec dana i za očekivati je da bi o toj tužbi Županijski sud u Zagrebu uskoro trebao donijeti odluku. U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se odluka Arbitraže, a samim time i odluka o suspenziji', izjavio je Damir Primorac, odvjetnik Hajduka.