ČEHOK ODGOVARA

'HNS je najveća klijentistička stranka'

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 06.05.2011 15:23
  • Objavljeno 06.05.2011 u 15:23
Ivan Čehok u HDZ-u

Ivan Čehok u HDZ-u

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Za razliku od sredina gdje je na vlasti HNS, koji je najveća klijentelistička stranka u Hrvatskoj jer nitko tko nije njezin član ne može biti zaposlen u lokalnim institucijama, svi pročelnici, ravnatelji i ostali djelatnici u Varaždinu potpuno su neovisni o meni ili političkoj stranci

Istaknuo je to varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok odgovarajući na prozivke Gorana Habuša, predsjednika varaždinskog HNS-a, da Grad Varaždin vodi zajedno s prijateljima u njihovom, a ne općem interesu.


Varaždinski gradonačelnik ukazao je, kako javlja eVarazdin.hr, da osobno ne upravlja poduzećima u gradskom vlasništvu i suvlasništvu, već to rade nadležna tijela, odnosno uprave, nadzorni odbori i skupštine.

'Neka institucije istražuju što im je sumnjivo. To neće utjecati na činjenicu da naše gradske tvrtke i institucije rade vrlo uspješno, za razliku od onih sredina gdje je HNS na vlasti sa svojim političkim privjescima, gdje se niti što radi, niti investira, niti radi na poboljšanju standarda, veli Čehok', predbacujući HNS-u nesposobnost.

Osvrćući se na Habuševu tvrdnju o kumskim vezama između Čehoka te Ptičeka i Fišera, direktora Parkova i Varaždinskih vijesti koji su pod istraga, pa je teško vjerovati da ništa nije znao o mogućim zlouporabama, varaždinski gradonačelnik tvrdi da su to neistine.

'Nisam ni u kakvim kumskim odnosima ni s kim. Kum sam 25 djece u Varaždinu, za što su me građani sami predložili i zamolili i time se ponosim, ali to nema nikakve veze s direktorima', tvrdi Čehok.

Odgovarajući na Habuševe prozivke, varaždinski je gradonačelnik ustvrdio da je Varaždin jedini naš grad u kojem se intenzivno gradi te se nastavljaju projekti i u krizi, a u kojima HNS-ovci ničim ne sudjeluju. Kao primjere naveo je izostanak uključivanja Varaždinske županije u nabavu vozila za vatrogasce te projekt izgradnje novog školskog centra Tomislav Špoljar, kao i neplaćanje troškova Veleučilišta u Varaždinu.

'Zašto nikad nije mene ili Grad Varaždin kontaktirao za projekt dogradnje kirurgije, a koji smo upravo mi pomaknuli s mrtve točke? I kako to da Habuš kao predsjednik upravnog vijeća Opće bolnice nikad nije snosio odgovornost za uhićenja liječnika u bolnici?' zapitao je Čehok vezano uz aferu varaždinskih ginekologa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi