ZAJEDNIČKI AMANDMAN

Hit na društvenim mrežama: Najviši i najniži zastupnik u akciji

14.06.2017 u 22:17

Bionic
Reading

SDP-ov Peđa Grbin i Goran Aleksić iz Snage udružili su se kako bi u saborsku proceduru pustili amandman na zakon koji bi se trebao odnositi na tzv. RBA zadruge. No, objava na Grbinovom Facebooku postala je hit na društvenim mrežama zbog popratne fotografije

'Najviši i najniži zastupnik u akciji: kolega Aleksić i ja smo podnijeli amandman na konačni Prijedlog zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjem sklopljenih u Republici Hrvatskoj, kojim predlažemo širenje kruga osoba obuhvaćenih tim Zakonom (oprosti Andrej, jesmo li i za ovo trebali pitati dopuštenje?)', napisao je Grbin na svom Facebooku.

No, njegov status postao je hit zbog poprate fotografije koja dočarava kolika je razlika u visini između dva saborska zastupnika.

Podsjetimo, radi se o zakonu kojeg je u saborsku proceduru pustio nezavisni zastupnik Marin Škibola, i koji je bio uvjet da podrži Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora. Vlada se u međuvremenu pozitivno očitovala na prijedlog zakona kojim bi se trebao riješiti problem RBA zadruga, no kroz 11 amandmana predložila je obimne izmjene zakona.

Škibola se pak odlučio ne podržati novu većinu na nedavnom izglasavanju novih ministara.