OŠTRE REAKCIJE NA INTERVJU PREMIJERA

Grbin Plenkovića usporedio s Putinom: Dragi Andrej, to je 'no go'!

13.06.2017 u 21:13

Bionic
Reading

Nakon intervjua premijera Andreja Plenkovića za RTL nije dugo trebalo čekati na reakcije iz SDP-a

Plenković se, podsjetimo, žestoko obrušio na članove SDP-ovog Predsjedništva i saborske zastupnike Arsena Bauka, Peđu Grbina i Bojana Glavaševića zbog njihovog jučerašnjeg performansa u centru Zagreba, u kojem su pozvali ljude da im pošalju kakve god žele poruke.

'Oprostite ovaj sramotni skeč troje saborskih zastupnika SDP-a koji su nastojali banalizirati situaciju u kojoj se i Janica Kostelić i njene suradnice osjećaju ugroženo na trajektu, bez muškarca, a kamo li bez policije i zaštite ne dolazi u obzir. To je no go. Oni se tako mogu šaliti u svom kružoku u nekom podrumu uz pivu, kavu ili vino, ali ne u ozbiljnoj politici. To im nećemo dopustiti. U Hrvatskoj postoje zakoni, postoje institucije, postoji djelovanje policije koje je bilo sasvim primjereno, sukladno onome što je napravljeno', kazao je Plenković u intervjuu za RTL.

Reakcija iz SDP-ovih redova stigla je odmah. 'Vjerojatno ponesen Putinovim hapšenjem oporbe i naš se premijer odlučio određivati što oporba smije, a što ne smije činiti i govoriti. Ali, Hrvatska još uvijek nije Rusija i u Hrvatskoj mi predsjednik Vlade još uvijek neće određivati što smijem, a što ne smijem raditi. Dragi Andrej, da se malo poslužim tvojom retorikom, to je u Europskoj uniji 'no go'. Ako će tvoji ministri i prihvatiti da ih postrojavaš, da im jasno daš do znanja da će raditi samo po tvome ili neće uopće i u samo dva dana promijeniš uvjete pod kojima su ušli u Tvoju Vladu, mi iz oporbe nećemo', napisao je na svom Facebook profilu SDP-ov Peđa Grbin.

Oglasio se i Bojan Glavašević i to na Twitteru. 'Je li netko Plenkoviću objasnio što je demokracija? Kako točno planira "ne dopustiti" zastupnicima da rade? Hoće nas hapsiti?', upitao je Glavašević.

Komentar je imao i SDP-ov Arsen Bauk. 'Sutra se vidimo na Markovom trgu. Baš me zanima kako će nam "ne dopustit". PKP', napisao je Bauk.