KOBNO PISMO

Hillary Clinton pronašla krivca za izborni poraz

13.11.2016 u 07:32

Bionic
Reading

Gubitnica u američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton u nedjelju je optužila direktora FBI-a Jamesa Comeya za svoj izborni poraz

Clinton je u telekonferencijskom razgovoru s šestoricom svojih donatora u izbornoj kampanji obznanila da je Comeyov istup dva dana prije samih izbora bio ključan za njezin poraz. Dvojica od njezinih donatora, s kojima je razgovarala, tvrde da je Clinton uvjerena da je Comeyevo pismo u kojem traži novu istragu predsjedničke kandidatkinje zbog odavanja službenih tajni putem privatnog maila bio glavni razlog zbog kojeg je Donald Trump postao predsjednikom SAD-a.

Comey je poslao pismo Kongresu u kojem obajvljuje da je ponovno pokrenuta istraga protiv Hillary Clinton zbog navodnih odavanja tajnih podataka koji su odaslani preko njezina privatnog maila dok je bila državna tajnica od 2009. do 2012. godine.

Clinton smatra da je upravo izlaženje u javnost direktora FBI-ja, koji je kasnije priznao da nije bilo curenja tajnih podataka, uzrokovalo pad njezine popularnosti na gornjem dijelu Srednjeg Zapada, pa je tako izgubila državu Wisconsin, u kojoj republikanci nisu slavili još od 1984. godine.