SRETNO VAM BILO

Hillary Clinton čestitala Kosor na vođenju Vlade

Hillary Clinton

Hillary Clinton

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Američka državna tajnica Hillary Clinton četitala je bivšoj premijerki Jadranki Kosor na uspješnom vođenju hrvatske vlade, posebno na približavanju EU-u i borbi protiv korupcije te je izrazila uvjerenost u nastavak jačanja odnosa između SAD-a i Hrvatske

'U povijesti će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspješnom putu prema članstvu u EU. Još više od toga, vaša potpora istragama samog vrha vlade je bez premca i poslala je jasnu poruku da se u Hrvatskoj više ne tolerira politička korupcija', piše Clinton bivšoj predsjednici vlade i sadašnoj potpredsjednici Hrvatskog sabora.

U odgovoru na nedavno pismo koje je Kosor uputila američkoj državnoj tajnici, Clinton navodi i da cijeni njezinu potporu zajedničkom cilju promicanju regionalne i međunarodne stabilnosti, uključujući značajan doprinos Hrvatske međunarodnim mirovnim misijama KFOR-u i ISAF-u.

Američka državna tajnica također ističe da je hrvatsko vodstvo, u okviru Američko-jadranske povelje, osnažilo zajedničke napore za uspostavu sigurnosti na jugoistoku Europe i u Afganistanu.

'Dijelim vaše uvjerenje da će odnosi naših dviju zemalja jačati i želim vam sve najbolje u budućem radu', stoji u pismu Hillary Clinton

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi