očekuje pobjedu

HDZ zbio redove u središnjici, Plenković progovorio i o neobičnom potezu

04.03.2019 u 20:30

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak izjavio je kako očekuju pobjedu na nadolazećim izvanrednim izborima u Ličko-senjskoj županiji, kao i veliki uspjeh na europskim izborima sa pet osvojenih mandata

Plenković je najavio da HDZ na završni skup prije izbora u Ličko-senjskoj županiji izlazi s tri ključne poruke: ravnomjernim regionalnim razvojem i kvalitetnijom sinergijom aktivnosti na razini cijele županije te boljom apsorpcijom europskih sredstava i fiskalnom i funkcionalnom decentralizacijom.

Upitan je li neobično da stranka objavljuje rezultate predizbornih anketa, Plenković je kazao da to nije zabranjeno.

"Mislimo da je korisno da se u javnosti čuju i neke druge analize, na malo većem uzorku, tako da javnost stvori neka realna očekivanja od izbora", kazao je Plenković.

Što se tiče izbora za Europski parlament, Plenković je rekao da HDZ na izbore izlazi samostalno i da će imati pobjedničku listu koja će odnijeti rezultat, kao što je to bilo 2013. i 2014. godine, te stoji kod ambicije da ostvare pet mandata.

Na pitanje je li novinarski prosvjed prošle subote u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) bio ispolitiziran zbog prisutnosti političara, odgovorio je da to nije ništa neočekivano.

"Cijeli taj prosvjed nastojao se iskoristiti od stranaka koje su danas u oporbi za neko njihovo političko profitiranje na temi koja je, ponavljam, apsolutno predimenzionirana. Mislim da u Hrvatskoj nema cenzure", ocijenio je Plenković.

  • +20
Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

"Plasirati tezu 2019. da ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj je čak pomalo smiješno. Ne samo da je netočno, nego je smiješno. Mislim da, kad realno pogledate vi svi zajedno, možete o tome posvjedočiti bolje vi nego ja", rekao je Plenković novinarima.

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a razgovaralo se, uz izborna pitanja, o aktualnoj političkoj situaciji, aktivnostima Hrvatskog sabora i Vlade te o izvješću EU o izlasku Hrvatske iz procedure prekomjernih makroekonomskih neravnoteža.