SAMO NESLUŽBENE REAKCIJE

HDZ začuđen zbog Oreškovićevog poteza s Lozančićem

05.05.2016 u 09:24

Bionic
Reading

Nakon još neslužbene informacije da je premijer Tihomir Orešković ponudio posao savjetnika u Vladi bivšem ravnatelju SOA-e Draganu Lozančiću nema službenih reakcija. No u HDZ-u su, doznajemo neslužbeno, začuđeni ovakvim potezom premijera

Iako je Lozančić prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto ravnatelja SOA-e, čini se da trzavice oko njegovog odlaska iz te agencije i novog radnog mjesta neće tako skoro prestati.

Naime, nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za HRT ponovila da je Lozančić izgubio njezino povjerenje te poručila kako je on bio privatni obavještajac Zorana Milanovića stigla je vijest da je premijer Tihomir Orešković ponudio Lozančiću mjesto savjetnika u Vladi.

Iako smo tražili komentar tog poteza premijera na Pantovčaku, odgovora do objave ovog teksta nije bilo, no može se očekivati da će se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ipak oglasiti.

Oglasio se još nije ni prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, no kako neslužbeno doznajemo, najavu da će premijer ponuditi Lozančiću savjetničko mjesto u HDZ-u su dočekali s čuđenjem. U glavnoj vladajućoj stranci pitaju se zašto je premijer onda uopće supotpisao razrješenje Lozančića.

'Nakon što je predsjednica dogovorila imenovanje Daniela Markića s premijerom pomalo je nevjerojatno to da joj je Orešković opalio pljusku i da nakon njezine izjave da je Lozančić Milanovićev špijun istog tog Lozančića želi postaviti za svog savjetnika', smatraju u HDZ-u.

Komentar izjave predsjednice očekuje se i od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Neslužbeno iz te stranke poručuju kako je to što je rekla predsjednica dijametralno suprotno onome što je u intervjuu za Media servis kazao premijer Orešković.

U SDP-u podsjećaju i da je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pozitivno mišljenje o imenovanju Markića na čelo SOA-e dao na temelju Lozančićeve ostavke te kako ni Odbor nije dobio nikakvu potvrdu da je Lozančić kršio zakon.

'Ako je doista bilo teških kršenja zakona, o kojima govori predsjednica, kako je moguće da nikakav dokaz o tome nije stigao ni do premijera Oreškovića ni do nadležnog saborskog odbora', pitaju se u SDP-u.