NOVA KARIJERA U BANSKIM DVORIMA

Lozančić postaje savjetnik premijera Oreškovića?

04.05.2016 u 20:10

Bionic
Reading

Nakon odlaska s mjesta ravnatelja SOA-e Dragan Lozančić, doznaje tportal, karijeru bi mogao nastaviti u Banskim dvorima. Lozančić bi navodno trebao postati savjetnik premijera Tihomira Oreškovića

Lozančić je, podsjetimo, prije neki dan podnio ostavku na mjesto ravnatelja SOA-e, čime je otvoren put za imenovanje njegovog nasljednika Daniela Markića, oko kojeg su se premijer i predsjednica usuglasili prije mjesec dana. Već danas Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost dao je neobvezujuće pozitivno mišljenje o Markiću, no protiv su bili članovi tog odbora iz redova HDZ-a i HSLS-a.

O Lozančiću je Orešković jutros progovorio i za Media servis kazavši da se on nije ogriješio o zakon.

'Predsjednica je izgubila povjerenje u gospodina Lozančića i to je njezin stav. Tražio sam vremena da donesemo pravu odluku i mislim da smo je na kraju i riješili na fer način', rekao je Orešković, no na opasku kako Lozančić nije samo izgubio povjerenje, već da je u zahtjevu za razrješenjem predsjednica istaknula kako se on ogriješio o Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu, poručio je: 'Nisam vidio nikakve podatke i rezultate koji su to potvrdili. Tako da smo ovu odluku zajedno donijeli i idemo dalje.'

No o Lozančiću lijepe riječi nije imala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 'Ostavka jest dobrodošla, međutim ja pratim njegov rad puno dulje nego što to prati gospodin Orešković. Gospodin Lozančić dobro zna da o nekim razlozima ne mogu govoriti jer je riječ o nacionalnoj sigurnosti, o stabilnosti države, i to je on i koristio. Ali ono što mogu reći jest da je gospodin Lozančić bio privatni, odnosno osobni obavještajac gospodina Milanovića, i tu ću stati', kratko je rekla Grabar Kitarović za HRT.

Predsjednik Vlade sada je, doznaje tportal, Lozančiću ponudio mjesto savjetnika u Banskim dvorima, no pitanje je kako će na to reagirati predsjednica Grabar Kitarović, ali i što će o svemu imati za reći prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, koji ranije nije skrivao da ima loše mišljenje o Lozančiću.