OPTUŽBE IZ OPORBE

HDZ: Vlada kukavički taji datum izbora

28.05.2015 u 20:07

Bionic
Reading

Poptredsjednik HDZ-a Damir Jelić rekao je kako je na sjednici Predsjedništva stranke u četvrtak bilo riječi o 'nedopustivom' i 'kukavičkom' ponašanju Vlade Zorana Milanovića koja 'taji' kada će biti izbori.

'Jedna od tema o kojima smo razgovarali bilo je nedopustivo ponašanje Milanovićeve vlade. Kukavički se žele nametnuti nekakvi obračuni HDZ-u. Stvara se, naime, atmosfera neizvjesnosti - uopće se ne zna kada će biti izbori. Nekorektno je u ovom trenutku, kada se država nalazi u teškom stanju, tajiti vrijeme izbora. Uistinu kukavičko ponašanje. Inzistiramo da se datum izbora što prije sazna', kazao je Jelić novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke u Zagrebu na kojoj se govorilo, rekao je, o nizu političkih i gospodarskih pitanja.

'Otvaramo komunikaciju, želimo razgovarati, zbog stanja Hrvatske, a sugovornika nigdje', ustvrdio je. HDZ je 'strukturirao, definirao i do kraja ekipirao izborni stožer', rekao je Jelić i istaknuo da je HDZ vrlo visoko postavio svoju ljestvicu.

'Samo pri pomisli na nešto spremni smo predati vlastite mandate', rekao je spomenuvši direktoricu stožera Josipu Rimac te 'nedavno sudski oslođenog' Olega Butkovića.

Direktorica HDZ-ove kampanje i gradonačelnica Knina Josipa Rimac za Dnevnik Nove TV prošlog je tjedna zanijekala da je učinila bilo što nezakonito i rekla da će podnijeti ostavku ako protiv nje bude podignuta optužnica. Ona je pod Uskokovom istragom zbog sumnje u nezakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković oslobođen je 25. svibnja na Županijskom sudu u Rijeci optužbi za zloporabu položaja jer je sud utvrdio da nema dokaza da je Butković znao da je Grad 2009. platio ljetovanje tadašnjeg zamjenika direktora Hrvatskih voda i njegove obitelji.

Jelić je, istaknuvši da je HDZ visoko postavio ljestvicu, napomenuo kako upravo danas u zatvor odlazi SDP-ov bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. 'Ili presedan - Andro Vlahušić (HNS) je pravomoćno osuđen, a još uvijek je gradonačelnik Dubrovnika', kazao je potpredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić.