OSJEČKI IZBORI ZA GRADSKE ČETVRTI

HDZ-u više vijećnika nego HDSSB-u

14.12.2010 u 16:19

Bionic
Reading

Na nedjeljnim izborima za vijećnike mjesnih odbora i gradskih četvrti u Osijeku najviše glasova birača dobio je HDZ, 26 posto. Stranka vladajuća u gradu i Osječko-baranjskoj županiji, HDSSB, dobio je 22 posto glasova, a slijede SDP-HSLS sa 11,4 posto potpore, dok su druge stranke i nezavisne liste dobile manji broj glasova

Odazvalo se 14,5 posto birača, a predsjednik gradskog HDZ Dragan Kovačević to drži dobrim izlaskom. 'Veliki broj građana dao je žuti karton neradu ove vlasti te politici izolacije i inata prema Zagrebu koju provode. Građani su vidjeli, dok se oni inate druge sredine napreduju uz pomoć sredstava iz državnog proračuna', kaže Kovačević.

Šef osječkog HDZ-a rekao je da će njihovi vijećnici u mjesnim odborima i četvrtima sada aktivnije lobirati za stranačke projekte. 'Na primjeru spašavanja lokacije osnovne škole u naselju Retfala od prodaje trgovačkom centru pokazali smo da vijećnici mogu odigrati veliku ulogu', smatra Kovačević.

S druge strane, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić smatra da je za lošiji rezultat presudan bio slabiji izlazak birača, odnosno samo 14,5 tisuća od 100 tisuća registriranih.

'Istina je da smo dobili manje glasova nego prošli put, ali iza nas je najtežih godinu i pol dana upravljanja gradom i županijom gdje smo morali vući najteže poteze. Što se tiče HDZ-a, očito da su okolnosti oko Sanadera utjecale na mobilizaciju njihovog biračkog tijela. Prije četiri godine HDZ je imao gotov identičan broj glasova, što pokazuje da je to njihov maksimum, no što bude veća izlaznost, HDSSB će sigurno rasti', kazao je Šišljagić na jučerašnjoj press konferenciji.