jandroković otkrio

HDZ smjenio Brkića i Kovača sa saborskih pozicija

16.03.2020 u 20:40

Bionic
Reading

Gordan Jandroković, predsjednik SAbora i glavni tajnik HDZ-a kazao je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održanog samo dan nakon unutarstranačkih izbora da će doći do smjene Milijana Brkića s mjesta potpredsjednika Hrvatskog sabora i Mire Kovača s mjesta predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku

'Nije tu riječ o sankcijama, nego o posljedicama izbornih rezultata. Naši članovi i članice dali su jasnu potporu Plenkoviću i njegovom timu. Ovo su odluke koje jačaju homogenost stranke i politike koju provode Plenković i njegov tim, a protivnički tim je smatrao da taj smjer nije dobar', kazao je Jandroković za RTL.

Dodao je da Predsjedništvo je odlučilo da novi potpredsjednik Sabora umjesto Milijana Brkića bude Ante Sanader, a još raspravljamo tko će doći na čelo Odbora za vanjsku politiku umjesto Mire Kovača. Imamo dva kandidata koji će doći na to mjesto, kazao je Jandroković i poručio da to nisu sankcije.

Podsjetimo, dosadašnji zamjenik predsjednika Milijan Brkić na unutarstranačkim izborima kandidirao se za potpredsjednika, dok je Miro Kovač pokušao postati predsjednik stranke, ali kompletan tim tzv. Opcije za promjene je na izborima teško poražen, dok je ekipa aktualnog šefa stranke i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića odnijela uvjerljivu pobjedu.

  • +14
Sastanak HDZ-ovaca Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX