ŠTEDNJA U STRANKAMA

HDZ se odrekao deset posto proračunskog novca

29.07.2009 u 15:18

Bionic
Reading

Nakon što je danas u Saboru nezavisni zastupnik Dragutin Lesar ustvrdio da se rabalansom nije udarilo po političkim strankama, premijerka i predsjednica HDZ-a odlučila se odreći deset posto prihoda koje HDZ dobiva iz proračuna

Predsjednica HDZ-a najavila je da će se njezina stranka odreći deset posto sredstava koje primaju u ime zakona o financiranju stranaka. Prevedeno u brojke, to na godišnjoj razini znači dva milijuna i 600 tisuća kuna. Kosorica je pozvala sve ostale stranke koje primaju novac iz proračuna da učine isto.

'Vlada je zaboravila izmijeniti Zakon o financiranju političkih stranaka i na taj način uštedjeti rebalansom oko 6 milijuna kuna. Tim zakonom regulira se koliko novca dobiva 11 parlamentarnih političkih stranaka i četvero zastupnika manjina - Zdenka Čuhnil, Deneš Šoja, Nazif Memedi i Furio Radin', kazao je nezavisni zastupnik Dragutin Lesar.

Ovim rebalansom tako nije ni taknuto 60 milijuna i 484.259 kuna koji su namijenjeni političkim strankama u Saboru. Kosor je očito poslušala Lesara te je državi uštedjela simboličnu svotu.