'SANACIJA SEOSKE RIVICE'

HDZ-ovcu Jerolimovu skinut imunitet

09.01.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odobrilo nastavak kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Ante Jerolimova, te mu je u skladu s time ukinut zastupnički imunitet

Podsjetimo, zadarsko Općinsko državno odvjetništvo tereti ga za nezakonito nasipavanje obale u Sutomišćici. Iako je sudski postupak protiv Jerolimova pokrenut još u veljači prošle godine, obustavljen je nakon što je on u saborskim klupama zamijenio zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmeta i time stekao zastupnički imunitet. Iako je glasala za skidanje imuniteta svom stranačkom kolegi, potpredsjednica povjerenstva Đurđica Sumrak stala je u njegovu obranu.

'Želja je kolege Jerolimova da se konačno ta trakavica riješi jer se ovdje radi o sanaciji jedne male seoske rivice, koja se urušila 2007. godine. Za sanaciju je u to vrijeme ishođena sva potrebna dokumentacija. Nije bilo nikakve korupcije, nikakve imovinske koristi. Radilo se o tome da se to sanira', kazala je Sumrak.


Povjerenstvo ne može ulaziti u raspravu je li neka optužnica opravdana ili nije, reagirala je predsjednica povjerenstva Gordana Sobol.'Općinsko državno odvjetništvo u Zadru našlo je svoje razloge da smatra da je postupak osnovan i opravdan. Općinski sud u Zadru je pokrenuo kazneni postupak i naše je, kao članove mandatno-imunitetnog povjerenstva, da odlučimo i dajemo odobrenje ili ne dajemo odobrenje za, između ostalog i nastavak kaznenog postupka, a o tome je li netko kriv ili ne, isključivo je da se utvrdi u sudskom postupku', kazala je Sobol.

Odluku mandatno-imunitetnog povjerenstva još treba potvrditi Sabor. Dodajmo kako je i sam Jerolimov izjavio da nema ništa protiv toga da mu se ukine zastupnički imunitete, kako bi se cijela priča riješila.