SABO ZNA O ČEMU GOVORI

'HDZ-ovcima trebaju majice 'Pazi, snima se''

20.02.2014 u 14:37

Bionic
Reading

Možda bi bilo najbolje da situaciju u Vukovaru u konačnici razriješe birači na prijevremenim izborima, poručio je danas vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, te na najave iz HDZ-a i HSP-a AS kako pripremaju brojne amandmane na prijedlog gradskog proračuna uzvratio kako će još promisliti o prijedlogu proračuna.

‘Još ću dobro razmisliti o prijedlogu proračuna’, istaknuo je Sabo na konferenciji za novinare, osvrćući se na skorašnji istek roka za predlaganje proračuna, kojega bi do kraja ožujka trebao podnijeti Gradskom vijeću želi li izbjeći raspisivanje prijevremenih izbora.

Za učestale napade iz HDZ-a i HSP AS na njega i SDP te sve ono što se u zadnje vrijeme događa u Vukovaru, kazao je kako se ne može nazvati drugačije nego ‘cirkusom’.

Novinare je zanimalo i komunicira li uopće s HDZ-om i HSP-om AS, koji uz podršku nezavisnog vijećnika i bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha imaju većinu u Gradskom vijeću. Sabo je odgovorio kako je to vrlo teško, s obzirom na nedavnu odluku Vrhovnog suda da se sporne snimke kojima ga se tereti za pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice mogu koristiti kao sudski dokaz, ‘jer nikad ne znate snimaju li vas možda tajno’.

‘Možda bi mogli nositi majice s natpisom ‘Pazi, snima se’’, poručio je cinično Sabo koji je, s obzirom da je na sjednici Gradskog vijeća krajem prošle godine povukao s dnevnog reda prijedlog gradskog proračuna za ovu godinu, sada jedini u mogućnosti Vijeću podnijeti novi prijedlog proračuna. Ukoliko Gradsko vijeće do 31. ožujka ne usvoji proračun, raspisuju se prijevremeni izbori i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika Vukovara.

Dotaknuvši se jučerašnje inicijative vukovarskog HDZ-a o potrebi osnivanje pučke kuhinje u Vukovaru, Sabo je naveo kako ne može vjerovati da se za osnivanje pučke kuhinje zalažu ‘upravo oni koji su osiromašujući Hrvatsku za vrijeme svoje vladavine, građane i doveli u situaciju da moraju potražiti pomoć u pučkim kuhinjama’.

HDZ je optužio da je, dok je bio na vlasti u Vukovaru, ‘uništio sve što se uništiti moglo’, poručivši kako je riječ o stranci iza čije vladavine su oni, koji bi ih naslijedili, morali ulagati silne napore kako bi popravili štetu. Županijskim vlastima zamjerio je izostanak ulaganja u Vukovar, rekavši kako će razmisliti hoće li Grad Vukovar i dalje financirati vukovarske osnovne škole ‘s obzirom da je to obveza županije, a ne grada’.

Sabo se osvrnuo i na stanje u Dječjem vrtiću Vukovar II, čiji djelatnici prijete štrajkom zbog kašnjenja plaća i neplaćanja računa. Kazao je kako Grad Vukovar izvršava sve obveze prema toj ustanovi, a za nastale probleme je optužio ravnateljicu koja ‘više troši nego što ima’.