NAŠTETILI STRANCI

HDZ-ovci suspendirani zbog tučnjave na Trsatu

05.12.2013 u 18:09

Bionic
Reading

Predsjednik riječkog odbora HDZ-a Lucian Vukelić izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da je protiv HDZ-ovih gradskih vijećnika Hrvoja Burića i Tee Čaljkušić-Mance te njezina muža Predraga Mancea, također člana HDZ-a, pokrenut stegovni postupak na Sudu časti zbog fizičkog obračuna koji se dogodio 28. studenoga a koji je, kako je ocijenio Vukelić, stranci nanio veliku štetu

Sukob između Burića i Mancea dogodio se 28. studenoga u riječkoj četvrti Trsatu. Obojica su lakše ozlijeđana, a Manceu je izrečena mjera zabrane pristupa i kontakta s Burićem zbog sumnje da ga je napao metalnom šipkom. S druge strane, Mance je izjavio da Burić njega napao, i to drškom pištolja. Još nije utvrđeno kako se taj sukob dogodio.

Na današnjoj konferenciji za novinstvo Vukelić je ustvrdio da je takvo ponašanje članova HDZ-a nedopustivo te da sudionici moraju biti svjesni svoje odgovornosti. Dodao je kako je odluku da se sve troje prijavi Sudu časti sinoć jednoglasno donijelo predsjedništvo riječkoga Gradskog odbora te će se, dok ne završi postupak, suspendirati sa svih stranačkih dužnosti, osim s dužnosti gradskih vijećnika.

Hrvoje Burić je potpredsjednik Gradskog odbora, Tea Čaljkušić-Mance predsjednica riječkog ogranka zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski, a njezin muž samo član stranke.

Vukelić je rekao kako će Sud časti utvrditi odgovornost sve troje u stranačkim okvirima, a od ovlaštenih institucija u državi očekuje se da utvrde kakvi su prekršaji počinjeni.

Vukelić je, odgovarajući na novinarsko pitanje osjeća li se odgovornim za takvo stanje u riječkome HDZ-u, rekao kako se apsolutno ne osjeća odgovornim.

'Ne mogu biti odgovoran za ponašanje ljudi koji se iz bilo kojeg razloga tuku', rekao je. Istaknuo je da se u poljednje vrijeme 'znatno pojačala aktivnost riječkoga HDZ-a u radu sa stranačkom bazom i na drugim poljima'.