izjave o ženama

HDZ-ova Zajednica žena: Dosta je Milanovićevog seksizma!

21.03.2024 u 09:48

Bionic
Reading

Ne stišavaju se reakcije na vrijeđanje bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, koju je predsjednik Zoran Milanović nazvao 'političkom priležnicom'

Najnovija reakcija stigla je od Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', koju prenosimo u cijelosti:

'Seksizam i omalovažavanje žena okosnica je djelovanja Zorana Milanovića još od vremena kada je bio premijer i u kampanji u kojoj je nemilosrdno vrijeđao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, do mandata predsjednika Republike Hrvatske u kojem je rad mnogih žena pokušao podcijeniti samo zato jer su žene. To je još jednom potvrdio omalovažavajući bivšu predsjednicu Ustavnog suda gospođu Jasnu Omejec, kao i TV novinarku Ivanu Petrović.

Snažno osuđujemo takav oblik uvredljivog govora i javne difamacije. „Predsjednik je u nedostatku argumenata, političke kulture i političke umješnosti pokazao da nema karaktera. Jer osoba koja ima karaktera, prema ženama ima poštovanja.“, kazala je Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

No, Milanović u seksizmu nije usamljen. Ivica Puljak, čiju je suprugu Milanović također vrijeđao, pruža svesrdnu podršku tom istom Milanoviću govoreći kako nije ni bilo razloga za isprikom te staje uz njega samo kako bi si osigurao saborsku fotelju. Iako naše političke oponentice Puljak i Orešković šute čekajući da im SDP udijeli mjesto na listi, mi smatramo kako postoje teme koje nadilaze stranačke razlike, a pitanje ravnopravnosti žena i muškaraca jedno je od ključnih. U borbi za slobodnu, uključivu i ravnopravnu Hrvatsku, pozivamo sve žene - dignite svoj glas protiv onih koji vas smatraju manje vrijednima. To je vaše i naše pravo, a ovi izbori su prilika da pokažemo da mizoginiji nije mjesto u javnom prostoru, politici i hrvatskim institucijama.', stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednica HDZ-ove Zajednice žena Nada Murganić.