OSTALI SU SAMO PROFESIONALCI?

'HDZ-ov kandidat Milijan Brkić dao je otkaz u MUP-u'

15.11.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Milijan Brkić, donedavni zamjenik ravnatelja policije, pojavio se drugi na listi HDZ-a za dijasporu. Da bi suzbili sve sumnje u iskrenu profesionalizaciju policije, MUP je danas objavio da je Brkić prije četiri dana dao otkaz

Milijan Brkić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, dana 11. studenoga 2011. na vlastiti zahtjev raskinuo je radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova', stoji u priopćenju Krunoslava Borovca, glasnogovornika MUP-a.

HDZ-ov ministar policije Tomislav Karamarko, naime, posljednjih mjeseci ponavlja mantru o profesionalizaciji MUP-a i naglašava da je ministar jedina osoba koja u toj instituciji smije biti stranačka osoba.

Kako Brkićeva kandidatura na stranačkoj listi za parlamentarne izbore pobija sve za što se Karamarko u javnosti zalaže, Brkić je dao ostavku u MUP-u, i to očito na vlastiti zahtjev.

Podsjetimo, Karamarko je prošloga tjedna na sjednici Vlade rekao da on u policiji želi vidjeti 'svoje najprofesionalnije' ljude, a ne stranačke. Zbog toga je najavio da će uskoro (dakle samo tri tjedna prije izbora) osnovati povjerenstva za raspisivanje internih natječaja za ravnatelje policijskih uprava. Kako doznajemo, to se još nije dogodilo, ali se od tog nauma nije ni odustalo.