NE SNALAZI SE U EU

HDZ okrivio Vesnu Pusić za blamažu

19.08.2014 u 19:35

Bionic
Reading

Iz HDZ-a su ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić prozvali za blamažu jer na hitni sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU (Vijeća za vanjske poslove Europske unije) o krizi u Ukrajini i Iraku, na koji su se odazvali gotovo svi šefovi diplomacija zemalja EU, nije došla. Naša je zemlja bila zastupljena na najnižoj razini - onoj stalnog predstavnika pri EU (veleposlanika)

Međunarodni tajnik HDZ-a, dr. Miro Kovač smatra da su Hrvatsku na izvanrednom sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije trebali zastupati ministrica vanjskih i europskih poslova ili eventualno dužnosnik na razini zamjenika ili pomoćnika ministra.

'Hrvatska Vlada ovakvim je postupkom pokazala da se ne snalazi u Europskoj uniji, da očito ne zna koji su hrvatski interesi te da ne zna ili ne želi koristiti mogućnosti koje pruža članstvo u EU', smatra Kovač.

Inače, na spomenutom sastanku Vijeća za vanjske poslove sudjelovao je 21 ministar zemalja članica EU, pet viših dužnosnika u rangu zamjenika ili pomoćnika ministra, a jedino su Hrvatska i Cipar bili zastupljeni na razini veleposlanika.