GRADSKO VIJEĆE ŠIBENIKA

HDZ napustio sjednicu zbog dnevnog reda

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.06.2010 17:12
  • Objavljeno 30.06.2010 u 16:59
Ante Županović

Ante Županović

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog nedostatka kvoruma sjednica šibenskoga Gradskog vijeća prekinuta je nakon aktualnog sata

Naime, za vrijeme rasprave o dnevnom redu vijećnici HDZ-a napustili su sjednicu jer se nisu složili s predloženom dopunom, po kojoj je trebalo raspravljati o gradskom statutu, te potvrđivanju gradonačelnika kao predstavnika u skupštinama trgovačkih društava u kojima je grad vlasnik ili suvlasnik, te razrješenjima i imenovanjima upravnih vijeća u ustanovama.

Obrazlažući zašto su napustili sjednicu, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Tomislav Ninić je kazao kako je riječ o preozbiljnim odlukama o kojima treba ozbiljno raspravljati.

Kad smo mi prije dva mjeseca predložili svoj statut, rekli ste da još nije vrijeme za to, a sada hitno pokušavate donijeti svoj statut kako biste legalizirali sve nelegalne odluke koje je u proteklih godinu dana donosio gradonačelnik, kazao je Ninić, aludirajući na sve smjene u gradskim poduzećima i trgovačkim društvima u gradskom vlasništvu.

Osim vijećnika HDZ-a sjednicu su napustili i neovisni vijećnici Ivan Ninić i Ante Gašperov Čače te Drago Skorić s liste HSU-a. Kako je u vijećnici ostalo 13 vijećnika, jer od početka nije nazočio HSU-ovac Mirko Radak, predsjednik vijeća Goran Grguričin prekinuo je sjednicu.

Gradonačelnik Ante Županović je na konferenciji za novinare kazao kako je riječi o demokraciji na HDZ-ov način, koja im, kako je rekao, dugoročno ne ide u prilog.

"Njihovom opstrukcijom rada vijeća svi smo postali taocima te politike, koje smo svjedoci u zadnjih godinu dana. Ja sam legalist i radit ću po zakonu u skladu sa svojim ovlastima i onaj dio posla za koji sam nadležan.

A onima koji rade po načelu što je u gradu gore, to je za nas bolje, poručujem da će im Šibenčani presuditi, jer nisu zaslužili da ih se na takav način degradira", kazao je gradonačelnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi