'LOŠE VLADANJE'

'HDZ nam se osvećuje preko leđa naše djece'

Bionic
Reading

Tema dana u Prološcu je navodni fizički napad Vlade Petrušića, roditelja učenika mjesne Osnovne škole, na Krešimira Bajića, ravnatelja te škole

PROLOŽAC - Petrušić je, prema policijskom izvješću i Bajićevoj prijavi, u središtu Prološca prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na ravnatelja zbog toga što mu je sin Ivan, završavajući osnovnoškolsko obrazovanje, dobio iz vladanja ocjenu 'loše'. Ali da tu još nešto ima, kazuje činjenica da su iste ocjene iz vladanja zajedno s Ivanom dobili i njegovi školski kolege Antonio Šimić i Ivan Brnas, sve odreda vrlo dobri đaci, piše Slobodna Dalmacija.

'Kako ravnatelj, tako i ja'

'Nemam ništa komentirati, što kaže moj ravnatelj, ja se s njim slažem', rekao je razrednik dječaka Markica Perković. KrešimiraBajića novinari nisu pronašli u školi. Njegova tajnica obećala je da će seravnatelj javiti i dati svoje viđenje cijeloga slučaja, a potom jepreko supruge poručio da se suzdržava od bilo kojega komentara.

'Cijeli taj slučaj ima i političku pozadinu', jedinstvena su trojica roditelja, Vlade Petrušić, Dobroslav Brnas i Žarko Šimić

'Ravnatelj se na našoj djeci osvećuje za to što smo bili u društvu s nezavisnim kandidatom za mjesto načelnika općine Proložac Joškom Kraljevićem Risom, koji je bio protukandidat načelniku iz HDZ-a. Risa je postao poznat po osebujnim porukama biračima: 'Meni sve, vama ništa.' Ljudi iz HDZ-a, koji su sada na vlasti, preko člana stranke Bajića osvećuju se nama preko leđa naše djece', veli vidno uzrujan Vlade Petrušić.

'Ja sam dugogodišnji član HDZ-a i za vrijeme prošlih izbora našao sam se nekoliko puta u društvu s Risom. Kada su njegovi protukandidati iz HDZ-a pobijedili, počela je hajka. Prvo su me bez obrazloženja isključili iz stranke, potom su javnim plakatima oblatili mene i moju obitelj, da bi mi na kraju preko djeteta poslali još jednu poruku. Učenik naše donačelnice Dropuljić također ide zajedno s ovom trojicom, no njemu je drukčija ocjena iz vladanja. Ni ja ni ostala dvojica roditelja nećemo na ovome ostati. Tražit ćemo zadovoljštinu na sudu, u prosvjetnim institucijama, ministarstvu', odlučan je Petrušić, koji ističe da je opsovao ravnatelja, ali ga nije fizički napao.

Kaznene prijave

'Što se tiče navodnih 20 kaznenih prijava koje mi se spočitavaju,tvrdim da sam do sada kažnjen nekoliko puta zbog prometnih prekršaja. To nije puno jer 30 godina vozim kao profesionalni vozač', tvrdiPetrušić.

Dobroslav Brnas i Žarko Šimić slažu se s Vladom.

'Naša malodobna djeca žrtve su nečije samovolje. Nikada nas nitko iz škole nije pozvao i upozorio na loše ponašanje naših sinova, što je praksa i red. Primjerni u školi, primjerni u sportu, i sada kada idu u srednju školu odjednom 'loše vladanje'?! Pa i obrazloženje na našu pismenu primjedbu toliko je smušeno da ne možeš vjerovati. To s kim smo mi pili piće prije izbora, za koga smo glasovali, naša je osobna stvar, ali da se to reflektira na djecu, to je strašno', vele Žarko i Dobroslav.

Sva trojica roditelja ići će s prijavama, a obratili su se i Mili Jelavić, pravobraniteljici za djecu.