DOBAR POSAO U HEPU

HDZ: Buljubašić je samo povremeni volonter

17.08.2009 u 09:47

Bionic
Reading

HDZ priopćenjem Večernjem listu negira da je Rade Buljubašić, za kojega je otkriveno da je na platnoj listi HEP-a, a radi za tu stranku, sve medijske natpise, ističući da se radi o povremenom volonteru

Zbog pisanja Večernjeg lista koji je otkrio kako povratnika iz Australije Rade Buljubašića prima plaću u HEP-u a radi u HDZ-u, oglasila se i ta stranka priopćenjem za javnost.

'Vezano uz medijske napise o statusu  Buljubašića u  Hrvatskoj demokratskoj zajednici, izvješćujemo da on nikada nije bio zaposlenik stranke niti je imenovan na stranačke dužnosti, a netočno je da je kao profesionalac radio u tajništvu stranke.', iznose u HDZ-u.

Točno je da povremeno dolazi u središnjicu stranke, kao i mnogi drugi članovi HDZ-a, te da kao volonter pomaže tajnici za iseljeništvo u radu, prvenstveno s našim iseljenicima u Australiji i Novom Zelandu, naglašavaju.

Podsjetimo -  Do 2006. godine, kad se vratio u Hrvatsku, Rade Buljubašić je bio predsjednik Koordinacije HDZ-a Australije i Novog Zelanda. Tokar po struci, nakon povratka u Hrvatsku odmah je zaposlen u HEP-u. Od te tvrtke, čak i prije formalnog zaposlenja, dobio je na korištenje stan od 89 četvornih metara. Lani je tu nekretninu otkupio po upola nižoj cijeni od tržišne.

Potpuno iskren, poput čovjeka koji ne shvaća da to što radi nije u skladu sa zakonom, a niti moralno, Buljubašić je, u razgovoru s Večernjakovim novinarima, bez okolišanja objašnjavao kako se HDZ brine o svojim vojnicima, kako i samog sebe naziva.

U njegovoj ideji između države i HDZ-a nema nikakve razlike. Nakon što je, uz Borbaševe zaštitare i Branimira Glavaša, Ivi Sanaderu omogućio pobjedu nad Ivićem Pašalićem, iz te stranke su mu obećali stan i posao. Obećanje su promptno ispunili. Iseljenički san o povratku u domovinu osigurali su mu i financijski. Jednostavno su ga poslali u HEP kako bi se tamo namirio.