DJELUJU U TZV. KRIZNOM STANJU

HDSSB spreman na građanski neposluh

Branimir Glavaš i Vladimir Šišljagić

Branimir Glavaš i Vladimir Šišljagić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Glibusic

Predsjedništva Zajednice udruga Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) i stranke HDSSB-a poslala su danas iz Sarajeva poslanicu u kojoj najavljuju "pružanje odlučnog i aktivnog otpora" svim silnicama kojima je zadatak razbijanje i uništenje HDSSB-a, a po potrebi i organiziranje građanskog neposluha.

U deklaraciji dostavljenoj medijima navodi se, među ostalim, da je HDSSB izložen općem napadu vlasti i oporbe te sve češćem etiketiranju te stranke kao 'stranke opasnih namjera'. Utemeljitelji i predsjedništvo te stranke zato upozoravaju na 'izrazito teške okolnosti političkoga rada koje zahtijevaju pružanje odlučnog i aktivnoga otpora svim institucionalnim i izvaninstitucionanim silnicama kojima je zadatak razbijanje i uništenje HDSSB-a'.

U deklaraciji se od 4. sabora HDSSB-a, najavljenog za 8. listopada, traži 'uvođenje i proglašenje političkog djelovanja HDSSB-a u uvjetima i okolnostima tzv. kriznog stanja'.

Predsjedništvo i utemeljitelji HDSSB-a u deklaraciji napominju da će se 'političkoj agresiji, koja teži progonu, zastrašivanju i u konačnici pokušaju uništenja HDSSB-a, suprotstaviti svim pravnim i političkim sredstvima, a po potrebi i organiziranjem građanskog neposluha'.

Također tvrde da je predsjedništvo HDSSB-a 'u svjetlu najsvježijih progona i sotoniziranja' glavnog tajnika i saborskog zastupnika te stranke Ivana Drmića 'odlučno u punoj, bezuvjetnoj, moralnoj i političkoj zaštiti svakog dužnosnika i člana HDSSB-a'.

Deklaraciju su potpisali predsjednik stranke HDSSB-a Vladimir Šišljagić te predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš, u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na osam godina zatvora za ratne zločine protiv civila u Osijeku 1991. godine, kojemu je kaznu nedavno potvrdio i sud BiH. Glavaš je u pritvoru u Sarajevu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi