OSJEČKI HSP O PREBJEZIMA

'HDSSB simbolizira selotejp, sumporna kiselina i smrt u mukama'

30.08.2012 u 13:55

Bionic
Reading

Predsjednik osječkoga HSP-a Josip Vuković izjavio je danas u Osijeku kako nedavni prelazak šestero bivših članova stranke u HDSSB znači da su bivši članovi shvatili da pod znakovljem HSP-a 'neće ostvariti svoje kriminalne namjere, niti bilo kakve sinekure'

Na konferenciji za novinare Vuković je kazao kako su znakovi HSP-a i HOS-a 'znakovi žrtve, morala, odricanja, časti i samprijegora i logotipi bez mrlje, utkani u povijest hrvatskog naroda'.

Dodao je da nasuprot tim znakovima, 'postoje znakovi kao što su selotejp, garaža, akumulator, sumporna kiselina i zatvorske rešetke', koji znače 'smrt u najgorim mukama, zločin, umorstva, kriminal u pretvorbi u privatizaciji'.

Pritom je otkrio, dotad prekrivenu stolicu, na kojoj su se nalazili rola selotejpa, akumulator te staklena boca, s natpisom H2SO4, kemijskim simbolom za sumpornu kiselinu, kazavši kako su oni, koji su otišli pod ove znakove, 'shvatili poruku koja oslikava stanje u Hrvatskoj, i ovome gradu, a to je, da se zločin isplati'.

'Oni misle da je i za njih ostalo još nešto za pljačku i grabež, kao što su činili njihovi uzori u privatizaciji osječkih poduzeća. Razina na koju su primljeni u zločinačku organizaciju, govori o njihovoj beznačajnosti, pa su u medijima postali predmet ismijavanja, a nije im čak ni omogućeno da, poput nekih, hodočaste u mostarski zatvor, kao znak inicijacije', ustvrdio je Vuković.

Ocijenio je kako su Osječani već shvatili da upravljanje gradom i županijom iz zatvora u Mostaru ne vodi nikamo, jer gradom, kako drži, vladaju nered, nerad, nezaposlenost i stagnacija na svim razinama te izrazio uvjerenje da će građani, za nekoliko mjeseci, 'odaslati poruku da se zločin ipak ne isplati'.