SVE JE TRANSPARENTNO

HC pojašnjavaju tekst na tportalu

04.11.2011 u 15:18

Bionic
Reading

S ciljem potpunog i istinitog informiranja javnosti, a vezano uz članak objavljen na web portalu www.tportal.hr, dana 04.11.2011. u 07.00 sati, a u kojem se u pitanje dovodi kvaliteta i transparentnost poslovanja Hrvatskih cesta d.o.o., obveza nam je iznijeti sljedeće činjenice:

Hrvatske ceste d.o.o. državno su poduzeće te kao takvo i obveznik poštivanja postojeće zakonske regulative.

Željko Lijić zaposlen je u Hrvatskim cestama d.o.o. 01.10.2009. godine, u vrijeme kad za navedeno radno mjesto, sukladno tadašnjoj važećoj zakonskoj regulativi, nije postojala obveza raspisivanja javnog natječaja, pa ga prema tome Hrvatske ceste d.o.o. nisu ni raspisale;

Isto tako važno je spomenuti da je Željko Lijić u to vrijeme bio jedina raspoloživa osoba potrebnih kvalifikacija za navedeno radno mjesto na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Osijeku. U vrijeme zapošljavanja Željka Lijića, Josip Škorić nije bio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, već član Uprave;

Hrvatske ceste s tvrtkom Osijek Koteks tijekom proteklog razdoblja surađivala je na nekoliko projekata, no svi poslovi i projekti na kojima se surađivalo, dobiveni su putem javnog natječaja, odnosno sukladno pozitivnim propisima i zakonima RH. Nadalje, usporedimo li količinu poslova koje je Osijek Koteks ugovarao s Hrvatskim cestama, s drugim dobavljačima – građevinskim tvrtkama, činjenica jest da je od svih velikih građevinskih tvrtki, Osijek Koteks dobio najmanje poslova.

Zoran Škorić
, član Uprave za tehnička pitanja jest bratić Josipa Škorića, no u Osijek Koteksu zaposlen je još od 1987. godine, dok je Josip Škorić u Hrvatskim cestama zaposlen od 2005. godine (u Upravi od 2008. godine), a suradnja ove dvije tvrtke nije se događala samo od 2005. godine, već i ranije, i to sukladno kvalifikacijama i zakonskoj regulativi RH, odnosno, da zaključimo, svi poslovi Osijek Koteksa dobiveni su na javnim nadmetanjima.

Spomenuto reagiranje odnosi se na tekst: Otac izdaje suglasnosti, a sin predlaže projekte