neovisni za hrvatsku

Hasanbegović imenovao 'rodonačelnika moralne kaljuže', ali i 'prvorazrednog političkog licemjera'

13.01.2019 u 15:39

Bionic
Reading

Saborski zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović kazao je kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 'rodonačelnik moralne kaljuže'

Smatra da istraga Uskoka koji istražuje okolnosti pod kojima je velik broj zastupnika prešao Bandiću neće rezultirati ničime.

'To je samo jedan element ukupnog tektonskog poremećaja hrvatske političke i stranačke scene. Hrvatski sabor je negacija izborne volje hrvatskog naroda koja je iskazana na posljednjim izborima. Rodonačelnik moralne kaljuže je gospodin Bandić', kazao je Hasanbegović za N1.

Na pitanje je li i on na tom tragu s obzirom da je u Sabor ušao na listi HDZ-a, a potom iz te stranke izašao, odgovorio je da nije svaka promjena stranačke pripadnosti ista.

'Nije isto kada to netko učini iz načelnih političkih, ideoloških razloga kada svoju sudbinu stavi na kocku i iz većine prijeđe u oporbu te kada netko iz oporbe, tko je dobio mandate na izrazitoj protuzhdzovskoj platformi - ovdje riječ o HNS-u - napusti tu poziciju i uđe u Vladu. Postupak gospođe Esih i mene, koji smo sve stavili na kocku uvjereni da postupamo po savjesti i sukladno uvjerenju birača ne može se uspoređivati s postupkom, primjerice, gospođe Opačić', smatra.

  • +52
Zlatko Hasanbegović Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

S,matra da je klub Milana Bandića 'okupljalište komunalnog političkog otpada, to je okupljalište političkih mrtvaca'.

'U sjeni toga tzv. kluba stoji figura gospodina Bandića koji raspolaže stanovitim resursima kao zagrebački gradonačelnik i koje zlorabi. Taj njegov klub je velika i medijska mistifikacija. Izvorno u klubu nema nijednog zastupnika iz njegove stranke. To je u značajno mjeri pretakanje iz šupljeg u prazno', kaže Hasanbegović.

Milorada Pupovca nazvao je 'prvorazrednim političkim licemjerom'. 'On će otvoriti sva moguća pitanja, ali nijedno nećemo zatvoriti. On je strukturni element te političke moralne kaljuže otkad postoji u politici', dodaje.

Na pitanje zašto je u Zagrebu njegova stranka koalirala s Bandićem, kazao je: 'Imali smo jasne političke razloge, imali smo jasan politički cilj. Bila je riječ o konstituiranju radne skupštinske većine. Kada se moralna kaljuža počela prenositi u Gradsku skupštinu mi smo jasno rekli da nećemo podržati proračun iz političkih razloga. Premijer Plenković redovito upozorava na opasnost populizma, a upravo on je otac takozvanog populizma i ugrožavanja ustavnih vrednota i ugrožavanja cjelokupnog političkog sustava.'