RAZRIJEŠILI JE

Ana Lederer više nije šefica zagrebačke kulture

08.01.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Ana Lederer potvrdila je za N1 da je dobila obavijest o razrješenju s funkcije pročelnice u zagrebačkom Uredu za kulturu, odnosno obavijest o poništenju natječaja, sedam mjeseci nakon što je stupila na funkciju

Neovisni za Hrvatsku, čija je članica i Ana Lederer, nisu podržali prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2019., a prije ove smjene su Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Ana Lederer smijenjeni iz upravnih vijeća kulturnih institucija u Gradu, prenosi N1.

Podsjetimo, sredinom prosinca prošle godine gradonačelnik Milan Bandić iz bolničkog kreveta smijenio je gradske zastupnike Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer s funkcija u upravnim vijećima gradskih kulturnih institucija. Lederer je ranije razriješena članstva u upravnim vijećima Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt. Bruna Esih, također članica Neovisnih, tada je razriješena iz Upravnog vijeća SUVAG-a te Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, dok je saborski i gradski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović razriješen članstva u Upravnom vijeću Muzeja grada Zagreba, a gradski zastupnik Tomislav Jonjić članstva u Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.