JEDAN OD NAJBOGATIJIH BRITANACA

Hargreaves: Ne žalim ni dane ni izgubljene funte za Brexit

30.06.2016 u 01:02

Bionic
Reading

Premda je izgubio gotovo petinu svojega bogatstva i to zahvaljujući zagovaranju izlaska Velike Britanije iz Europske unije, Peter Hargreaves, najveći donator kampanje brexitovaca, uopće ne žali

U samo jednom danu 400 najbogatijih ljudi na svijetu izgubilo je 127,4 milijarde dolara, podsjetimo, procijenio je Bloomberg, dodajući da su bogati Britanci izgubili oko 5,5 milijardi dolara.

Brexit je uzrokovao najteži pad europskih tržišta još od 2008. godine, a funta je pala na rekordno nisku razinu. No, iako je Brexit 'unesrećio' mnoge milijardere, od 15 britanskih bogataša najlošije je prošao Peter Hargreaves koji je izgubio 2,9 milijardi dolara ili 19 posto svog bogatstva.

Riječ je o čovjeku koji je za kampanju da Velika Britanija izađe iz EU-a dao 3,2 milijuna funti, no kako je kazao Independentu, nije pretjerano uzbuđen i očekuje da ga nova vlada pozove kako bi joj pomogao svojim iskustvom u preoblikovanju ekonomije: 'Nisam sudjelovao zbog osobne dobiti. Smatrao sam da će to prvenstveno biti najbolje za Britaniju'.