THACI NA MUKAMA

Haradinaj: Vraćam se u politiku!

29.11.2012 u 13:31

Bionic
Reading

Bivši kosovski premijer i bivši zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova Ramush Haradinaj, kojeg je ICTY u četvrtak po drugi puta oslobodio krivnje za zločine na Kosovu, najavio je da će se vratiti na dužnost premijera s koje je otišao kada ga je Haaški sud optužio 2005. godine, prenosi beogradska agencija Beta iz Haaga

Njegov odvjetnik Ben Emmerson prenio je novinarima Haradinajeve riječi da će se 'večeras vratiti na Kosovo i, uz pristanak naroda, uskoro ponovno s pravom preuzeti dužnost političkog čelnika zemlje i predvoditi vladu koja će predstavljati sve građane Kosova, ma koji jezik govorili, odakle god dolazili i bez obzira na njihovu nacionalnost'.

'Vrijeme je za pomirenje', poručio je Haradinaj preko svog branitelja, naglasivši da će 'jamčiti prava svih manjina i osigurati puno sudjelovanje Srba u političkom životu Kosova'.

Kako je najavio, Haradinaj će se 'oštro' obračunati s korupcijom na Kosovu.

'Prije svega, Haradinaj će nastaviti sa zadacima koje je ovaj loše procijenjeni kazneni postupak prekinuo, predvodeći zemlju u sljedećoj fazi na njezinom dugom putu k punoj neovisnosti i suverenitetu', kazao je Emmerson, dodajući da će tako, uz pristanak međunarodne zajednice i naroda Kosova, Haradinaj završiti posao koji je započeo 2004.

Britanski odvjetnik poručio je da bi se bivša glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte trebala ispričati Haradinaju i narodu Kosova jer je sada očito da se ta optužnica nikada nije ni trebala podignuti.