neispravna verzija

Imate ovaj termometar? Pročitajte važnu obavijest Halmeda

09.07.2024 u 11:11

Bionic
Reading

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila je od tvrtke MEDIA d.o.o. sigurnosnu obavijest o neispravnoj verziji uputa za uporabu pakiranu s proizvodom Braun Thermoscan® PRO 6000. Predmetni medicinski proizvod je termometar za uho s malim postoljem

Tvrtka Baxter Healthcare Corporation utvrdila je mogućnost da su termometri za uši Braun Thermoscan® PRO 6000 isporučeni s kompaktnim diskom (CD) koji sadrži zastarjelu verziju upute za uporabu. Aktualna, ispravna uputa za uporabu uključuje dodatno upozorenje vezano uz pravilno čišćenje i rizike povezane s mogućim pregrijavanjem vrha spekuluma u slučaju prodora tekućine, što može izazvati opekline korisnika ili ušnog kanala pacijenta.

Najrizičnija populacija su pacijenti koji se ne mogu povući od izvora topline ili ne mogu komunicirati, priopćili su iz HALMED-a.

U Republici Hrvatskoj do sada nije zaprimljena nijedna prijava štetnog događaja vezana uz opisani problem s predmetnim medicinskim proizvodom proizvođača Welch Allyn, Inc.

Sigurnosna obavijest HALMED-a s radnjama koje je potrebno poduzeti vezana uz predmetno pitanje dostupna je ovdje, a obavijest distributera dostupna je ovdje.

Iz HALMED-a podsjećaju korisnike medicinskih proizvoda da štetne događaje povezane s medicinskim proizvodima prijave putem obrasca koji mogu dostaviti telefaksom na broj +385 1 4884 110 ili na adresu elektroničke pošte medpro@halmed.hr.