neispravna kakvoća

Važna informacija iz Halmeda: Iz ljekarni se povlači krema

11.03.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Tvrtka Medika d.d., distributer lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 2414239A predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na kontaminaciju koja nema opasnost po zdravlje.

Budući da odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj nema niti jedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku, navedeni lijek se nabavlja postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept, navodi se na stranicama HALMED-a.

Iz HALMED-a, također, podsjećaju da su im zdravstveni radnici obvezni prijaviti svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.