SEZONA SKIJANJA

HAK upozorava: Gust promet prema Bregani

07.01.2017 u 16:18

Bionic
Reading

Vrlo je gust promet na autocesta A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bregana i kolona je oko četiri kilometra, izvijestio je Hrvatski autoklub u subotu popodne

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sav promet od 12 sati, a vozi se usporeno uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Na brzoj cesti SolinKlis (DC1), mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) KarlobagSveta Marija Magdalena i Dubci-Makarska zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 RijekaZagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Perušić te čvorova Zadar 2 i Karamatići kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na svim lokalnim i županijskim cestama na području Ličko-senjske županije.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.