bura u zraku

HAK: Jak vjetar otežava promet na Jadranskoj magistrali

09.05.2023 u 07:46

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, javio je u utorak HAK

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski.

Danas do 20 sati na riječkoj obilaznici (A7) zbog radova na vijaduktu Rječina vozi se suženim kolnikom između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru Zagreba/Križišća; Od 20 sati do 5 sati zbog radova u tunelima bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera.

Od 22 sata do 6 sati zatvara se državna cesta DC674 između čvorova Prapratno i Zaton Doli (Stonska obilaznica). Obilazak je državnom cestom DC414 Prapratno-Ston.

Do  30. lipnja zbog radova za sav promet zatvara se državna cesta DC36 između Blatnice Pokupske i Pisarovine. Obilazak za vozila čija ukupna mase ne prelazi 7,5 tona: DC36-Blatnica-Banska Selnica-ŽC3153-Lasinja-ŽC3152-Pisarovina-DC36, a za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona:  DC36-Karlovac-DC1-Klinča Sela-DC543-ŽC3106-Pisarovina-DC36 i obratno;

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnim prijelazima nema dojava o duži čekanjima osobnih vozila. Na GP sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 7 sati na ulazu.