rizična područja

HAK: Dobro se informirati prije putovanja u inozemstvo!

13.03.2020 u 07:31

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog autokluba u petak su savjetovali vozačima i putnicima da se prije putovanja u susjedne države, osobito u Italiju, dobro informiraju na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite i na stranicama HAK-a te pokušaju odgoditi putovanja na rizična područja

Za pitanja vezana uz Sloveniju, više informacija može se pronaći na stranicama slovenskog Informativnog centra – www.promet.si.

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi i vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećaju vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.

Pojačana je provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila. Molimo korisnike za strpljenje.

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

U domaćem pomorskom prometu nema poteškoća.